לא פעם אמרו לי, "שמתי את עוגת הגזר במגירה וכשרציתי לפרוס אותה היא הייתה מקולקלת".
לאחר מחקר מעמיק הבנתי שהעוגה עמדה שישה ימים מחוץ למקרר…
אופן אחסנת עוגות תלוי במרכיבי העוגה.
עוגות בחושות שאינן מכילות פירות טריים או קפואים, ירקות, מוצרי חלב, קרמים חלביים או מרנג
עוגות ספוג
עוגת פירות יבשים
לעטוף היטב בניילון נצמד או בנייר אלומיניום.
העוגות יישמרו עד חודש מחוץ למקרר.
עוגות בחושות המכילות ירקות (גזר, דלעת, קישוא) או פירות טריים או קפואים
עוגות גבינה, 5 עד 7 ימים
עוגות בעלות ציפוי או מילוי המכיל ביצים (מרנג)
קרמים חלביים (קרם פטיסייר)
קצפות ופירות טריים יחזיקו מעמד 3 ימים לכל היותר.
קישים חלביים עם ירקות יחזיקו מעמד 3–4 ימים.
יש לעטוף היטב בניילון נצמד כדי למנוע ספיגת ריחות המקרר וייבוש העוגה.
רוב העוגות והקישים מוקפאים היטב. טעמן של עוגות בחושות על בסיס שמן אף משתפר לאחר ההפשרה.
היחידה שלא הייתי מקפיאה היא עוגה עם פירות טריים (טארט פירות).
פירות טריים המשמשים לקישוט כדאי להסיר לפני ההקפאה.
יש לעטוף היטב את העוגה בניילון נצמד לפני שמכניסים למקפיא.
העוגות יחזיקו מעמד כ-3 חודשים במקפיא ביתי וכחצי שנה בהקפאה עמוקה.
יש להפשיר בעטיפה 12 שעות בערך במקרר ולהגיש לפי סוג העוגה:
עוגות בחושות ועוגות שמרים בטמפרטורת החדר,
עוגות גבינה וקרם מהמקרר, עוגות מוס חצי קפואות.
עוגת מוס כדאי להפשיר רק חצי הפשרה ואז לפרוס. מגישים אותה בדרך כלל חצי קפואה.
גם עוגות גבינה קרות כדאי לפרוס כשהן עדיין קצת קפואות.
קישים יש להפשיר לילה במקרר ולחמם מעט לפני ההגשה.
מאפי שמרים ועוגות שמרים מוקפאים היטב לפני האפייה.
אם מייעדים אותם מראש להקפאה, כדאי להוסיף כ-20 אחוז שמרים
ומשפר אפייה, וזאת מפני שבהקפאה חלק מהשמרים מתים.
אני מכינה את הבצק, מתפיחה אותו, מכינה את הצורה הסופית (גלגול המאפה והמילוי, אם צריך)
עוטפת היטב בניילון נצמד ומקפיאה.
לפני האפייה יש להכניס את העוגה למקרר ללילה ואחר כך להתפיח אותה עד כמעט הכפלתה
(יש להימנע מהתפחת יתר), ולהמשיך לפי המתכון המקורי.
קלתיות מבצק פריך לטארטים ולקישים מומלץ להקפיא לפני האפייה.
יש להכין את הבצק, לקרר, לרדד אותו ולהניח בתבנית, לחורר במזלג ואחר כך לעטוף היטב ולהקפיא.
אין צורך להפשיר לפני ההכנה. להמשיך לפי המתכון.
עוגות שוקולד אישיות חמות ניתן להכין מראש, לאפות חצי אפייה ולהקפיא.
לפני ההגשה יש לחמם את התנור ולהכניס את העוגות להמשך האפייה.
אם אתם מחפשים מתכונים, אם נתקלתם בקשיים בהכנת עוגה ואתם זקוקים לעזרה, אם אתם מעוניינים בהצעת מחיר לאירוע החלומות שלכם, או סתם לקנות עוגה מדהימה.
עוצב ונבנה על ידי סטודיו LUMA
*התמונות באתר הינן מאוסף אישי. אין להעתיק או להשתמש בהן ללא רשות, זוהי הפרת זכויות יוצרים.
עוצב ונבנה על ידי סטודיו LUMA
*התמונות באתר הינן מאוסף אישי. אין להעתיק או להשתמש בהן ללא רשות, זוהי הפרת זכויות יוצרים.