טיפים

אוסף טיפים מיוחד לבישול ואפייה, סודות שגיליתי לאורך השנים.

טיפים להכנות

*לפתיחה לחץ על הסעיף הרצוי

נקו אנרגטית את עצמכם ואת המרחב

קחו לעצמכם רגע להתרכז, לנקות את הראש מטרדות היום, מהכעסים והפחדים. נקו גם את המרחב. דמיינו שכל הדאגות והפחדים נושרים מכם ומתעופפים החוצה. תראו כמה כיף יהיה לכם לבשל וגם התוצאה תהייה הרבה יותר טובה.

אפילו פעמיים. תוודאו שיש לכם הכל ושאתם מבינים את כל השלבים ורק אז התחילו לרקוח.

שיקלו, נפו,  שיטפו, קצצו וכו'… יקל  מאוד על העבודה.

 דאגו להשחיז מדי פעם

גם את הקמח המנופה שקניתם. זה מאוורר את המאפה.

בדקו שהמלח שלכם מכיל רק מלח ים ולא תוספים כמו יוד, סידן וכו'.

במידת האפשר – הם יישפרו את הטעם של המנה.

אל תכניסו את המאכלים לפני שהתנור הגיע לטמפרטורה הרצויה.

טיפים לאפייה

*לפתיחה לחץ על הסעיף הרצוי

מכינים בצק פריך? השתמשו במוצרים קרים

שימוש בחומרים קרים מונע מהחמאה להינמס מוקדם מדי, מה שיוצר כיסי אוויר קטנים בבצק ואת המרקם הפריך.

זה יעזור למנוע את התפתחות הגלוטן ולשמור על המרקם הפריך.

העיבוד של הבצק כבר יחמם אותם (במידה ותשתמשו במים חמימים להתפחת הבצק – הבצק, הוא עלול להתחמם יותר מדי בזמן הלישה, דבר שיכול להשפיע על פעילות השמרים).

מפתחת ומעמיקה את הטעמים של הבצק. ובבצקים עם הרבה חמאה, מקלה על העיבוד של הבצק.

בהכנת בצקים פריכים, הקפיאו את החמאה וגררו אותה לתוך הקמח. יקל על מהירות עיבוד החמאה עם הקמח מבלי לחממה יותר מדי ולהרוס את הפריכות.

ב"פולסים" כדי להכין במהירות ובקלילות בצקים פריכים מבלי לחמם את החמאה ולהרוס את הבצק.

הפעילו לזמן קצר של 10-20 שניות וחזרו על כך עד שהשוקולד/חמאה נמסים. יש לערבב מדי פעם.

שימוש בוודקה במקום מים בבצק פאי עוזר ליצור קרום פריך יותר.

מוסיף קרמיות לשייק. תוכלו לקבל אותן מהירקן במחיר מוזל או בחינם.

לאיזון הטעמים.

ישירות לסוכר, לפני הוספתו למתכון, לקבלת טעם הדרים חזק יותר.

תיוצר עוגת תפוזים עשירה. השתמשו בנוזל במקום מיץ התפוזים שבמתכון. יש להוציא קודם את הגרעינים.

יגרום לעוגות לשמור על הלחות ולהיות עסיסיות.

יש לעטוף את העוגות בניילון נצמד ולהמתין לקירור מלא ואז להקפיא. יכול להישאר במקפיא כחודש.

מומלץ להפשיר באיטיות. לכמה שעות במקרר ורק אח"כ להעביר לשיש.

תיתן עומק למנה.

יוסיפו טעם וניחוח נוסף לקרמים ועוגות. חממו את העלים בשמנת או בחלב והוסיפו למתכון.

להעשרת הטעמים.

ימנע מהפירות לשקוע. יש להשתמש בכף מהקמח של המתכון.

 יוקפאו טוב יותר.

תוקצף טוב יותר.

יעזור בהתפחת הבצק.

תעזור ליצור קרום מבריק על העוגות והמאפים.

תשמור על עוגות עסיסיות ולחות למשך כמה ימים.

במידה ותרצו להקפיא את הבצק לפני האפייה – יש להוסיף עוד כ-25% מכמות השמרים. ההקפאה תמנע מחלק מהשמרים להיות פעילים לאחר ההפשרה.

יש להפשיר באיטיות במקרר ולאחר מכן, להוציא, להתפיח ולהמשיך את התהליך לפי המתכון.
תוסיף לחות ותאריך את חיי המדף של המאפה בעוד כמה ימים.

הקפיאו את כדורי בצק העוגיות לפחות 10 דקות לפני האפייה לקבלת מרקם לעיס יותר.

טיפים לבישול

*לפתיחה לחץ על הסעיף הרצוי

השתמשו במלח וסוכר לאיזון חמוציות

מוסיף עומק לתבשיל ומאזן טעמים.

התזת מים קרים על ירקות מוקפצים מונעת בישול יתר ושומר על פריכות הירקות.

קלייה קלה של תבלינים שלמים במחבת יבשה מחזקת את הארומה והטעם שלהם לפני הטחינה.

זה מחזק את הטעם ושומר על הצבע העשיר של הירקות.

כמות קטנה של שוקולד מריר יכולה להעמיק את הטעם של צ’ילי או תבשיל.

חממי פירות הדר 10 שניות כדי להקל על הסחיטה.

צליית שום עם הקליפה מונעת ממנו להתייבש.

רככו את החריפות של בצל חי על ידי השרייתו במי קרח למשך 10-15 דקות.

הניח גרגרי אורז במלחייה כדי למנוע מהמלח להידבק

מרק צח במקום מים לקבלת יותר טעם.

השתמשו ברוטב סויה, מיסו, פטריות יבשות או ממרח אנשובי להוספת עומק ואומאמי למנות.

תעמיק את הטעם בתכונות האוממיות.

תנו לו עוד כמה רגעים ולרוב הוא ישתחרר בקלות.

בצל יפריש יותר מתיקות אם מתחילים לטגן אותו יבש, ומוסיפים שמן בהמשך או לקראת סוף התהליך.

ערבוב פירה עם שמן זית במקום חמאה יוצר מרקם חלק ועדין יותר. תוספת בצל מטוגן בכלל תעלף אתכם.

מעט דבש יכול לאזן חומציות יתר ולהוסיף עומק לתבשילים.
תרענן את הטעמים.
מונע ספיגת יתר של נוזלי הבישול.
תוסיף טעם עשיר.
השתמשו בציר במקום מים בהכנת רטבים, מרקים ותבשילים. זה יקפיץ את הטעם של המאכלים.
עוזר בהוצאת הנוזלים מהבצל ומזרז את תהליך הקירמול.

ב"פולסים" כדי לקצוץ בצל וירוקים לתבשילים השונים

דילוג לתוכן