עוגת השוקולד וקוקוס ליוותה אותי לאורך ילדותי.
הריח של הקוקוס הנאפה והקרם המתבשל שיגע אותנו ולמרות שנאמר לנו לחכות עד שהעוגה תתקרר,
היא נגמרה בד"כ דקות ספורות לאחר שיצאה מהתנור.
היינו רבים בעיקר על הפינות של העוגה, שם הצטברה לה כמות נאה של קרם שוקולד.
כיום, כשאני מכינה את העוגה, אני שופכת בנדיבות קרם על העוגה, אבל אני עדיין מוצאת עצמי
מגוננת על הקצוות מפני אח או אחות חצופים.
חומרים:
6 ביצים
105 גר' קמח
2. כפיות אבקת אפיה
2 כפות יין אדום מתוק
2 כפות קקאו
כפית נס קפה
100 גר' קוקוס
300 גר' סוכר
לקרם:
100 גר' שוקולד מריר
50 גר' חמאה
2 כפות יין
אופן ההכנה:
1. להכין תערובת 1: להקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף חזק.
2. תערובת 2: להקציף חלמונים עם חצי כוס סוכר.
3. להוסיף לתערובת 2: יין, קקאו, א. אפיה, קמח ונס קפה.
4. לחלק את הקצף (תערובת 1) לשניים.
5. להוסיף את הקוקוס לחצי הראשון של הקצף.
6. ואת החצי השני להוסיף לתערובת 2 בתנועות קיפול.
7. בתבנית אפיה משומנת, גודל 24 לשים: חצי מתערובת החלמונים (תערובת 2),
עליה את תערובת הקצף והקוקוס (תערובת 1), ומעליה את יתרת תערובת החלמונים.
8. לאפות בחום של 170 מע' כ-35 דקות. לבדוק את העוגה בקיסם (פירורים לחים…)
9. להכין את הקרם: להמיס הכל ביחד, לערבב ולשפוך על העוגה החמה.
יאמי יאמי….