פאי תפוחים של אימא וגם תחליף לטבעונים

20151004_135823
בצק פריך:

210 גר' קמח
2 כפות סוכר
3/4 כפית מלח
120 גר' חמאה קרה
4-6 כפות מי קרח

שטרוייזל:

90 גר' חמאה רכה
120 גר' סוכר חום
120 גר' קמח
70 גר' אגוזים
2 ק"ג תפו"ע פרוסים דק במעבד מזון
100 גר' סוכר חום
50 גר' סוכר לבן
2 כפות קמח
כף מיץ לימון
כפית קינמון
30 גר' חמאה

להכין בצק פריך, לקרר, לרדד ולשים בתבניות. למקפיא.
לערבב את חומרי המילוי מלבד החמאה ולשים בתוך הקלתית. לפזר למעלה את החמאה ומעל את השטרוייזל.
לאפות בחום של 170 מעלות כ-50 דקות

ולטבעונים: פשוט מאוד

במקום חמאה ניתן לשים מזולה או שמן קוקוס מוצק
(אם חם והוא נוזל, יש צורך להכניס למקרר לכמה שעות עד שיתמצק שוב)

אותם הוראות הכנה.
בתאבון 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים מעולים

פברואר 2012 – עוגת תפוחים בחושה עם קלבדוס ואגוזים

פברואר 2012 – עוגת…

מתכון לכבוד השלג שיורד בירושלים. כמה יפה העיר…

מרץ 2012 – עוגת שוקולד וקוקוס (עוגה של פעם)

מרץ 2012 – עוגת…

עוגת השוקולד וקוקוס ליוותה אותי לאורך ילדותי. הריח…

עוגת דבש ללא גלוטן

עוגת דבש ללא גלוטן

3 תבניות אינגליש או תבנית עגולה 24 ועוד…

דילוג לתוכן