פברואר 2012 – עוגת תפוחים בחושה עם קלבדוס ואגוזים

מתכון לכבוד השלג שיורד בירושלים. כמה יפה העיר כשהיא מלאה פתיתי שלג לבנים וגדולים!
בראטן היא בירת התפוחים של העולם, או שלפחות כך ישבעו הצרפתים.
בהזדמנות אספר לכם על הטיול הנפלא שהיה לי שם, ובינתיים מתכון שימלא את הבית בריח החורף.

 

חומרים:

3 ביצים טרופות
230 גר' סוכר
200 גר' שמן
100 גר' רסק תפו"ע
4 כפות קלבדוס או ברנדי
כפית תמצית וניל
160 גר' קמח לבן
140 גר' קמח מלא
1 כפית קינמון
חצי כפית א. אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
5 תפוחי גרנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
כוס אגוזי מלח קצוצים

 

אופן ההכנה:

1. לוקחים 2 כפות סוכר (מהכמות הכללית) ועושים קרמל במחבת.
2. מוסיפים את הקלבדוס ומערבבים עד שאין גושים. מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ5 דקות עד שמתחילים להתרכך. מקררים.
3. על סיר עם מים רותחים מחממים בקערה (בן מארי) את הביצים והסוכר. טורפים כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה… (ראה אודות)
4. כשהסוכר נמס והתערובת חמימה למגע, מעבירים למקסר ומקציפים. הקצף אמור להכפיל.
5. להוסיף את השמן באיטיות.
6. לערבב את הקמח, קינמון והאבקות בקערה.
7. להחליף את המטרפה בוו גיטרה ולהוסיף את היבשים לסירוגין עם רסק התפוחים והוניל (להתחיל ולסיים בקמח – כ-3 הוספות קמח).
8. להוסיף את התפוחים עם הנוזל.
9. להוסיף את האגוזים ולערבב.
2 תבניות אינגליש קייק 30 או תבנית עגולה 26"
חום 170 מעלות כ-35-40 דקות.
להוציא כשקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מתכונים מעולים

פברואר 2012 – עוגת תפוחים בחושה עם קלבדוס ואגוזים

פברואר 2012 – עוגת…

מתכון לכבוד השלג שיורד בירושלים. כמה יפה העיר…

מרץ 2012 – עוגת שוקולד וקוקוס (עוגה של פעם)

מרץ 2012 – עוגת…

עוגת השוקולד וקוקוס ליוותה אותי לאורך ילדותי. הריח…

עוגת דבש ללא גלוטן

עוגת דבש ללא גלוטן

3 תבניות אינגליש או תבנית עגולה 24 ועוד…

דילוג לתוכן