באלף הקודם, בסוף 1990 נסעתי עם 2 חברות לביקור קצר בסאול, דרום קוריאה.
היה זה הביקור ה-3 שלי באזור. כמה שנים קודם גרתי ביפן תקופה וכל פעם שהייתי צריכה להאריך ויזה, הייתי נוסעת לסיאול. בערב הראשון חיפשנו מסעדה עם אוכל צמחוני. חיפשנו ביבימבאפ, מאכל קוריאני שהכרתי ביפן, העשוי מאורז,
שמעליו מסדרים ירקות שונים, בשר וביצת עין. הייתי מזמינה אותו בלי בשר. ואהבתי אותו מאוד.
עברנו מסעדה מסעדה, ניסינו להסביר בכמה שפות (יפנית, אנגלית וכשהתייאשנו גם בעברית) שאנחנו רוצות ביבימבאפ צמחוני
ולאחר כמה ניסיונות כושלים הגענו למנוחה ולנחלה… מצאנו את המנה המושלמת! אורז, ירקות, ביצת עין בלי בשר! תענוג.
חלמתי על המנה הזו מאז…
לא יודעת למה נרתעתי. הרי אני עושה דברים כל כך מסובכים וזה הפחיד אותי? השתגעתי?
ובכן… עברו חלפו להם כמעט 26 שנים…
לפני כמה שבועות, נכנסתי לחנות טבע בקרית יובל. פגשתי שם חברה שהחזיקה בידה וכולה התלהבות רוטב צ'ילי חריף קוריאני.
אותו הרוטב שמשמש למעדן. סיפרתי לה את הסיפור, והיא, חמודה שכמותה נתנה לי את הבקבוק במתנה.
טאדאם!!!
ביום שישי הסתיימה ההמתנה…
אל תתרשמו מההוראות הארוכות. הן כאלה כדי לפשט את התהליך.
תשטפו ותקצצו את כל הירקות מראש, כך שתוכלו להקפיץ את כולם ב-10 דקות לפני הארוחה בזמן שהאורז מתבשל.
תעבדו במקביל עם 2 מחבתות או ווקים.
אז מה צריך ל-4 מנות (כמובן שהכל בערך):
2 כוסות אורז בסמאטי / יסמין
3 כוסות מים
כפית מלח
דרופ שמן
להרתיח, להנמיך את האש, לכסות (אם לא כיסיתם קודם) ולבשל עוד כ=15 דקות. להמתין עוד כמה דקות
(בלי לפתוח את המכסה.)
לירקות:
חבילת תרד שתוף
טיפת שמן קנולה
קצת שום קצוץ
מלח ופלפל
טיפת שמן שומשום
לחמם שמן קנולה, להוסיף את התרד, מל"פ ושמן שומשום. להקפיץ כמה דקות.
לשים בקערה
2 כוסות פטריות שיטקה טריות (לא היו לי אז השתמשתי בפורטבלו) חתוכות לפרוסות
טיפת שמן קנולה
כף סויה תמרי (או כל רוטב סויה אחר)
כפית סוכר חום
טיפת שמן שומשום
לחמם שמן קנולה, להכניס פטריות ואת שאר החומרים. להקפיץ כמה דקות עד שמתרכך קצת (לא יותר מדי)
לשים בקערה
חבילת נבטי שעועית (העבים)
טיפת שמן קנולה
מל"פ
טיפת שמן שומשום
להקפיץ את הנבטים בשמן, להוסיף מל"פ ושמן שומשום
לשים בקערה
4-5 גזרים חתוכים לג'וליאנים (גפרורים)
טיפת שמן קנולה
מל"פ
טיפת שמן שומשום
להקפיץ את הגזרים בשמן, להוסיף מל"פ ושמן שומשום
לשים בקערה
3-4 מלפפונים יפים.
לחתוך לחצי, לגרד בכפית את הגרעינים (מגירים המון נוזלים), לחתוך לגפרורים
אופן ההגשה הקלאסי צריך להיות בקערות מרק גדולות ששומרות על חום. מעמיסים בקערית אורז
ומעל מסדרים יפה את הירקות.
(מי שאוכל ביצים מוזמן לעשות ביצת עין רכה ולשים מעל)
לנו לא היו קערות מתאימות אז דחסנו אורז לקערית קטנה והפכנו את זה על צלחת וסידרנו את הירקות מעל.
על השולחן יש רוטב צ'ילי חריף (ורוטב צ'ילי מתוק כדי לרכך את החריפות לנו הווזווזים… רכי הלבב).
כל סועד מקבל צלחת / קערה שם טיפת צ'ילי וצילי מתוק מערבב/חותך ואוכל… יאמי!!!
*וריאציות נוספות:
שעועית ירוקה דקיקה, מוקפצת עם שום, שומשום ושמן שומשום
נתחי טופו דקים מוקפצים עם סויה, סוכר, שמן שומשום…
ועוד הרבה רעיונות כיד הדמיון הטובה
Welcome to Paradise!!! – ברוכים הנכנסים לגן עדן
ותודה רבה לגל פולין המתוקה @Gal Polin שהרוטב שנתנה לי במתנה, דירבן אותי להכין את זה.